2014 Zonnepanelen monteren

Op 19 december 2014 zijn we begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op het dak.
Het regende flink en het waaide er ook nog eens behoorlijk bij. Ik had verwacht dat de afspraak wel verzet zou gaan worden.
Maar ’s morgens om 8 uur waren de mannen, Pieter Hoezen en Rico Kersten, aanwezig en kon begonnen worden met het bouwen van de steiger.
Omdat het zo’n slecht weer was is er eerst begonnen met binnen alles op orde te maken.
Er moest een extra zekering worden geplaatst in de meterkast en de omvormer moest opgehangen worden. Verder moest de omvormer op de zekeringkast aangesloten worden en kabels gelegd worden naar de zonnepanelen, helemaal naar de andere kant van het dak.
Bij het plaatsen van de bevestigingsbeugels voor de steunbalken aan de pannen bleek dat we een speciaal soort pannen op het dak hebben liggen. De ruggen van de pannen zijn te hoog voor de standaard bevestigingsbeugels. De goede beugels moesten besteld worden.
Ze zouden maandag aanwezig kunnen zijn.

Maandagochtend op de afgesproken tijd waren de mannen weer aanwezig en om 9 uur werden de beugels rechtstreeks bij ons thuis afgeleverd.
Er kon begonnen worden met het plaatsen van zonnepanelen.
Binnen een paar uur waren de panelen geplaatst 🙂
Kijk hieronder naar het fotoverslag dat ik gemaakt heb.
Let the sun shine!!!!!!

Ik heb de tip over de mogelijkheden gekregen via een tip van mijn werkgever, Portaal.
Wil je ook info hebben over de mogelijkheden die je hebt om zonder investering zonnepanelen op je dak te hebben klik dan hier.

[nggallery id=35]